» English
 

Juryprisen

Vinder af Forårsudstillingens jurypris 2011 er Mani Ghodratnama (IRAN) med 5 videoer.

Juryens motivering:

Mani Ghodratnamas fem videoer opsummerer meget fint temaerne på denne Forårsudstilling.

“Poetic sensibility”, “fragmentation of our time” and “political whispers” er forskellige emner, der her får en personlig stemme.

Videoer som “My Shoelace”, “Teheran” or “It is only noise that remains”, åbner for flere spørgsmål, end der bliver besvaret.

Hverdagslivet og dets omgivelser er til stede på gadeplan, men alligevel er hans fantasifyldte klip og åbne fortællemåde med til at skabe følelser, som nok er distante, men også nærværende og genkendelige.

Kunstnerens livlige kameraføring har reference til fundne klip, og tilfører en uskyld til den eksperimentelle filmtradition. Smukke lydbilleder omdannet til intime nynnelyde højner det visuelle materiale. Lydbillederne åbner psyken og bygger broer til bevidstheden.
I lighed med sidste år har juryen fået til opgave at indstille 10 kunstnere til juryprisen, og blandt disse at udvælge én vinder.
Prisen er en anerkendelse af højeste kunstneriske kvalitet og nutidig relevans på udstillingen. Med prisen følger 10.000 kr. og en udtalelse fra juryen.

Disse 10 kunstnere er nominerede til juryprisen:

Gunvor Nervold Antonsen (NO)

Sébastien Berthier (FR) + Malin Pettersson Öberg (SE) + Shirin Sabahi (IR)

Mani Ghodratnama (IR)

Helen Hughes (IE)

Riikka Kuoppala (FI)

Anne Guro Larsmon (NO)

Joanna Lombard (SE)

Jumana Manna (PAL)

Wasma Mansour (SA)

Shahar Marcus (IL)